תרופות נגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/05/2008 | 12:35 | מאת: זיוה

האם תקופות נגד כולסטרול פוגעות בפעילות קוגניטיבית ? תודה מראש, זיוה.

הוכח כי טיפול אגרסיבי להורדת כולסטרול באמצעות תכשירים ממשפחת הסטטינים מוריד באופן ניכר את הסיכון להישנות אירוע מוחי איסכמי (חסימתי). תופעות הלואי העיקריות הינן פגיעה בשריר ובתפקודי הכבד ולכן השימוש מחייב ניטור של אנזימי כבד ורמות CPK. יתכן גם כי סטטינים מעלים בשיעור נמוך את הסיכון לדמם מוחי. לא ידוע לי על פגיעה קוגניטיבית על רקע שימוש בסטטינים במידה והתרשמת מכזו אני מציע לפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח