dvt

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/01/2006 | 22:59 | מאת: מיכל

אימי לאחר אוטם במוח לפני חודשים ושבר בעצם הירך (לא מנותח). מטופלת בקומדין ,הופיעה לה נפיחות בכף הרגל של הרגל השבורה. היא שוכבת ויושבת בלבד.יתכן שזהו dvt? אגב הנפיחות לאחר הפסקת זריקות קלקסן שנתנו לאחר הפסקת הקומודין לפני שבועיים כהכנה לניתוח שלא נערך בסוף

כל חולה שאיננו נייד או לאחר טראומה לרגל נמצא בקבוצת סיכון לDVT (פקקת בורידי הרגליים העמוקים).כאשר אמך טופלה בקומדין או בקלקסן היא היתה מוגנת באופן יחסי מפני DVT,אולם כעת,כשאיננה מטופלת ,יש צורך לשלול DVT. מאחר וDVT עלול לשלוח תסחיף לריאות אני מציע לפנותבהקדם האפשרי לבדיקת רופא.

מנהלי פורום שבץ מוח