ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

27/01/2006 | 00:31 | מאת: רונית

אבי עבר ארוע מוחי, מדובר על אוטם בטלמוס ואוטם תת-חד באזור טמפורואוקציפיטלי משמאל. המחלה לפי מכתב שקבלנו מהרופא מוגדרת בציון 2 לפי סולם CDR. אין לי מושג מה הממצאים אומרים. בנוסף ישנה דמנציה על רקע ווסקולרי. האם תוכל לפרש לי את הממצאים ? תודה האם ממצאים אלה המצד יכול להשתפר או רק להידרדר ?

סקאלת CDR איננה מוכרת לנו כמדד להערכת חומרת שבץ מוח. דמנציה וסקולרית מתארת מצב של ירידה קוגניטיבית, הפרעה בתפקודי יום יום ובעיות התנהגותיות,בדומה למחלת האלצהיימר ,על רקע מחלה של כלי דם מוחיים. מחלת כלי דם מוחיים מהווה כיום את הסיבה השניה בשכיחותה לדמנציה.אין בידינו כיום כלים למניעה ראשונית או משנית של דמנציה וסקולרית. מספר עבודות חדשות מצביעות על יעילות של תרופות למחלת האלצהיימר (דונפזיל,ריווסטיגמין,גלנטמין) גם לדמנציה וסקולרית,אם כי תרופות אלו עדיין לא רשומות להתוויה זו ואינן נכללות בסל הבריאות.

מנהלי פורום שבץ מוח