מניעת שבץ מוחי-שאלה לפרופ' נתן בורנשטיין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/10/2007 | 21:50 | מאת: שת

שלום. כפי שהספקתי להבין מעיון במס' אתרים , לשבץ מוחי יש התראות מקדימות של איבוד ראיה זמנית בין היתר. במקרה כזה ממליצים לגשת לחדר מיון. האם הפניה לח.מיון מיד לאחר הופעת ההתראה יכולה לעזור למניעת השבץ המוחי שעלול להגיע? האם ביצוע ct angio או כל בדיקה אחרת יכולים למנוע את השבץ המוחי? אודה לך אם תוכלי לפרט בתשובתיך. תודה.

אירוע של איבוד ראיה בעין אחת למספר דקות בצורת מסך או ערפל עלול לנבוע מסתימה של כלי דם המספק את הרשתית. אירוע כזה אכן מהווה "נורת אזהרה" ומחייב פניה לחדר המיון לצורך ביצוע בירור הכולל , בין היתר,דופלר עורקי התרדמה ,CT מוח ,שקיעת דם ואקו לב.ביצוע הבירור בהקדם והתיחסות מתאימה עשויים להוריד באופן משמעותי את הסיכון לשבץ נוסף. CT אנגיו עשויה להיות בעלת תועלת כאשר תוצאות הדופלר אינם חד משמעיות או כאשר קיים חשד להיצרות תוך גולגולתית של כלי דם מוחיים. ההחלטה בנוגע הצורך בבדיקה צריכה להינתן על ידי הנוירולוג המטפל.

מנהלי פורום שבץ מוח