המטומה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/10/2007 | 21:33 | מאת: אסתרוקה

רופא יקר, האם המטומה סוב דורלית כרונית היא סוג של ארוע מוחי? תודה.

לא מדובר באירוע מוחי שכן הדמם איננו לתוך רקמת המוח אלא לחלל שבין הקרומים המקיפים את המוח. בכל חולה קשיש עם בלבול,ירידה קוגנטיבית או כאבי ראש מתמשכים יש לחשוד באבחנה זו. אף טראומה מינורית ביותר, כגון שיעול, עלולה לגרום בקשישים,במיוחד אלו המטופלים בתרופות נוגדות קרישה,להמטומה סב דורלית כרונית. האבחנה הינה פשוטה על ידי בדיקת CT מוח והטיפול הינו ניקוז כירורגי של ההמטומה.

מנהלי פורום שבץ מוח