Multiple System Atrophy - MSA

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/01/2006 | 19:35 | מאת: עדינה

שלום רב, האם אוכל לקבל הסברים או הפניות למקורות מידע אודות המחלה MSA או Multiple System Atrophy? תודה מראש עדינה

MSA שייכת לקבוצת המחלות המוגדרות כפרקינסון פלוס,כלומר בנוסף למאפיינים הפרקינסוניים הקלאסיים (איטיות בתנועה, נוקשות,רעד במנוחה ,הפרעות ביציבה ועוד) כוללת מאפיינים נוספים שעלולים להיות אוטונומיים, למשל ,שינויי לחץ דם בזמן עמידה ואימפוטנציה ,סימני פגיעה במוח הקטן כגון חוסר קורדינציה והליכה על בסיס רחב וסימני פגיעה במסילות המוטוריות כגון חולשת פלג גוף וטונוס מוגבר. בניגוד לפרקינסון אין פגיעה קוגניטיבית בMSA. כמו בכל המחלות מקבוצה זו,התגובה לדופא (הטיפול המקובל בפרקינסון) הינה חלשה והמחלה הינה בעלת מהלך מתקדם.

23/01/2006 | 23:35 | מאת: עדינה

תודה על התגובה. האם תוכל להפנות אותי למומחה לנושא בארץ לצורך התייעצות? אילו בדיקות קיימות כדי לבדוק המצאות המחלה (או שלילת המצאותה)? קראתי באתר http://www.shy-drager.org/msa_faq.htm שגם תאי המח נפגעים. האם בעקבות כך לא יכולה להגרם גם פגיעה קוגנטיבית? האם המחלה יכולה לעבור בירושה? תודה מראש, עדינה

מנהלי פורום שבץ מוח