אירוע מוחי קל??

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

19/09/2007 | 10:12 | מאת: נתי

אתמול, במשך היום בזמן ישיבתי במשרד, חשתי כאבי ראש שהלכו והתחזקו, וכן תחושה קלה של סחרחורת ובחילות. חשבתי כי מדובר במתקפה ויראלית. נטלתי שני כדורים נוגדי כאב. כעבור כמה שעות הכאבים והתחושה הקשה חלפו, ולא שבו. הדבר נראה לי מוזר מאוד. האם יכול להיות כי מדובר באירוע מוחי קליל??? אני בן 45 ואבי נפטר משבץ מוחי קשה שלקה בו בגיל 67. סבתי (אמו) נפטרה בגיל 80 אף היא משבץ מוחי קשה. מאוד אודה על תשובתכם. גמר חתימה טובה ושנה טובה.

כמובן שאינני יכול להתייחס באופן ישיר לשאלתך מבלי לבדוק אותך. מכל מקום ומבלי להתייחס למקרה באופן ישיר ,כאב ראש איננו סימפטום שכיח של אוטם מוחי אולם הוא עלול להופיע על רקע דמם תוך מוחי או תת עכבישי (בין קרומי המוח). במקרה הראשון הוא ילווה לרוב בחוסר נוירולוגי כגון חולשת צד ובמקרה השני הוא יופיע באפן חד ופתאומי והחולה יתלונן על "כאב הראש החזק בחיים". הסיבה השכיחה ביותר לדמם תוך מוחי הינה יתר לחץ דם ולדמם תת עכבישי הינה קרע של מפרצת ,דהיינו כלי דם רחב ולא תקין.סחרחורת סיבובית-ורטיגו עלולה להיות ביטוי של מחלה באוזן הפנימית או של שבץ מוחבמערכת הדם המוחית האחורית

מנהלי פורום שבץ מוח