הצרות עורקים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

24/08/2007 | 14:32 | מאת: דויד

שלום רציתי לדעת בבקשה מה זה הצרות עורקים האם זה אומר שהעורק עצמו הקוטר שלו נהיה קטן יותר או שהצרות עורקים זה אומר שיש משהוא בתוך העורק שסוטם חלקית את העורק

לרוב הבסיס להיצרות עורקים הינו יצירה של פלאקים טרשתיים המורכבים מכולסטרול וחומרים ותאים נוספים על פני הדופן הפנימית של העורק. מחלה זו ידועה בשם טרשת העורקים והיא נגרמת על רקע יתר לחץ דם,יתר שומנים בדם,סוכרת ושאר גורמי הסיכון הוסקולרים. טרשת העורקים מהווה את הסיבה למחלות לב ,אוטמים מוחיים ועוד.

מנהלי פורום שבץ מוח