מה זה פולאט

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/01/2006 | 10:39 | מאת: דליה

שלום, בהודעה קודמת המלצתם לי לבצע בדיקת פולאט באיבוד זיכרון. האם תוכל לפרט מה היא בדיקה זו? תודה

חומצה פולית הינה ויטמין מקבוצת B. חוסר בחומצה פולית עלול לגרום לאנמיה עם תאי דם אדום גדולים ("אנמיה מקרוציטית"). לאנמיה דומה עלול לגרום גם חוסר ויטמין B12,אולם בניגוד לחוסר פולאט ,חוסר B12 עלול לגרום גם לחוסרים נוירולוגים ובכללם להפרעות זיכרון ודמנציה. חוסר פולאט איננו גורם לירידה בזיכרון . כדאי לציין כי פולאט מהווה טיפול להצטברות חומצת אמינו בשם הומוציסטאין הגורמת למצב של קרישיות יתר בדם ומהווה גורם סיכון לשבץ מוח. גם נשים פוריות צריכות ליטול חומצה פולית כבר שלושה חודשים לפני ההפריה כדי להוריד את הסיכון למומים מולדים במערכת העצבים ("ספינה ביפידה")

מנהלי פורום שבץ מוח