אירוע מוחי קשישים ושיקום

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

21/10/2006 | 23:46 | מאת: dana

ד"ר שלום רב, סבתי, בת 93, עם דמנציה, הייתה מטופלת עד לאחרונה באספירין כתוצאה מאי ספיקת לב, בעיות בקצב הלב ופרפורים בלב. לאחרונה עברה אירוע מוחי, אושפזה בתחילה במחלקה פנימית והועברה למחלקה גריאטרית. למיטב הבנתי זה היה אירוע של חסמים בכלי הדם. לדברי הרופאים, הצילום הראה כי עברה כמה וכמה אירועים מוחיים ישנים (אציין כי מעולם לא אושפזה בעקבות אירוע מוחי). לאחר האירוע - לא הולכת בכוחות עצמה, ולא יושבת או מתהפכת במיטה בכוחות עצמה, מזיזה ידיים ורגליים, אך לא לגמרי, מדברת בקושי, לדעתנו לא רואה ממש טוב, לא יכולה לאכול, מוזנת באמצעות זונדה לקיבה. בשבועות הראשונים לא הגיבה בכלל וכמעט ולא תקשרה. לכן החליטו במחלקה פנימית כי אין לה פוטנציאל שיקומי ולכן העבירו אותה למחלקה סיעודית מורכבת (גריאטריה) שם גם החליטו שהיא לא תוכל להשתקם ולכן גם לא מנסים לשקם אותה - לא מנסים ללמד אותה לאכול, ניסו להעמיד אותה כמה פעמים אך משלא עמדה החליטו שאין יותר מה לעשות ואמרו לנו לא להביא אותה יותר לפיזיוטרפיה. השאלות שלי הן: 1. לאור העובדה כי הייתה מטופלת באספירין וקיבלה אירוע מוחי למרות האספירין, האם ניתן לדרוש מרופא המחלקה לתת לה פלאויקס.? (כרגע מקבלת זריקות בבטן לדילול דם עקב שכיבה ממושכת) 2. לגבי השיקום - אנו מעוניינים כמובן להחזיר אותה הבייתה במצב הכי טוב שאפשר. לאור יחסם הבלתי נסלח של המטפילם בה, שרק רוצים להעביר אותה לבית אבות כאילו הייתה חפץ ישן, אנו מעוניינים לעשות כל שביכולתנו (אםילו באופן פרטי) לנסות ולשקם אותה, כמה שניתן במצבה. לאילו אנשי מקצוע עליי לפנות על מנת לשפר את מצבה? תודה מראש

כשלון טיפולי באספירין אכן מהווה התויה לטיפול בפלויקס אולם פרפור עליות,התקפי או חולף מהווה התויה לטיפול בתרופה בשם קומדין. כמובן שההחלטה הטיפולית צריכה להינתן על ידי הרופא המטפל בהתחשב גם בנתונים רבים נוספים. יש צורך בהערכה של נוירולוג או גריאטר בנוגע לפוטצניאל השיקומי ולאפשרות לגמילה מזונדה.

מנהלי פורום שבץ מוח