אירוע מוחי - טיפול ומניעה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

14/09/2006 | 00:05 | מאת: תמי

אבי עבר אירוע מוחי קל. TIA. בן 60. כיום אנו רואים איטיות קלה בתגובותיו, לעיתים חוסר ריכוז או ניתוק והסתגרות בעצמו. הוא מתפקד לכאורה כרגיל לחלוטין אך האיטיות וההתנתקות מפריעה לנו. מצד שני בזמן שהוא כן מרוכז; מידת הבינה, והקשב הינן ברמות גבוהות מבעבר. הוא מקבל תרופות נגד לחץ דם ואספירין. האם הבעיה/הנושא מוכרים? האם ישנה דרך לטפל? האם ישנן שיטות החלמה אלטרנטיביות? האם זהו דיכאון שלאחר אירוע מוחי?

בהחלט יתכן כי מדובר בדכאון לאחר שבץ מוח שעלול לתת סימפטומים דמנציה(פסאודודמנציה) אולם יש לשלול דמנציה שלאחר שבץ מוח ולכן יש לשפנות למרפאת STROKE או זיכרון לצורך הערכה נוירולוגית וקוגנטיבית.

מנהלי פורום שבץ מוח