שאלת הבהרה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/09/2006 | 19:04 | מאת: דניאל

תודה על תגובתך המהירה, אודה לך מאוד אם תסביר לי את משמעות השילוב הין אפזיה סנורית למוטורית. אבי מבין את כל מה שנאמר לו אך לא ניתן להבין אותו מאחר והוא מחליף את כל המילים. יש לציין כי הוא חוזר על אותו משפט משובש,באותו סדר המילים, אך בלי כל קשר בין המילים.הדבר גורם לו לתסכול ולהתכנסות עצמית. הוא אינו זוכר מספרי טלפון אך קשה להתרשם מעבר לכך. האם להערכתך ניתן לתקן את המצב ובאיזה סוג אפזיה מדובר?. בתודה מראש.

לא ציינת האם אביך ממלא פקודות פשוטות כגון עצימת עיינים ופקודות מורכבות יותר כגון לגעת ביד ימין באוזן השמאלית.נראה מתיאורך כי אביך סובל מאפזיה שהינה בעלת מרכיבים מוטורים וסנסורים אולם כדי לתת הערכה מדויקת יש לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתרשם מיכולת הדיבור, ההבנה,חזרה על משפטים,קריאה ,כתיבה וחסרים נוירולוגים נוספים..

מנהלי פורום שבץ מוח