רגישות ליוד

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/07/2006 | 12:12 | מאת: אלי

בשל רגישות ליוד ובהעדר תקציב בביה"ח בוצע רק CT ללא ח.נ. לחולה שע"פ הבדיקה הנאורולוגית והקליניקה עבר CVA . עד כמה חשוב במקרה זה חומר הניגוד והאם צריך לדורש או באין ברירה לשלם עבור MRI ?. בתודה

לא כל חולה המועמד לבדיקת CT מוח זקוק גם להשלמה עם חומר ניגוד.האינדיקציה להזרקת חומר ניגוד הינה לפי ההתויה הקלינית . במידה והרופא המטפל חושב כי יש מקום גם לח.נ,למשל במקרים של חשד לתהליך גידולי, ניתן,במידה וקיימת רגישות, להכין את החולה לבדיקה בפרוטוקול מיוחד.

מנהלי פורום שבץ מוח