CVAשאלה חשובה לד"ר- אירוע מוחי שאמא שלי עברה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

10/04/2006 | 12:55 | מאת: ליזיבי

שלום רב, אחת הפגיעות שאובחנו אצל אמא שלי בת 74 היא קוגניטיבית ופגיעה בזיכרון לטווח קצר. האירוע חל ב18/2/06 הצד השמאלי של הגוף יד ורגל נפגעו ונחלשו. היום לאחר שהייה של כחודש וחצי בבית חולים שיקומי ועבודה בפיזיוטרפיה, ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת, היא מסוגלת ללכת מרחקים קצרים בעזרת הליכון, היד עדיין מאוד חלשה. אני מאוד מוטרדת מכך שבסוף השבוע הזה לדעתי, חלה ירידה משמעותית בנושא הזיכרון ובלבול, עייפות, תשישות, חוסר תיאבון וחוסר אנרגיה, גילו לפני כשבוע גם דלקת בשלפוחית השתן והוסיפה לתרופות שהיא מקבלת אנטביוטיקה. שאלתי היא האם הבלבול הרב יותר שניכר החל מסוף השבוע וחוסר הזכירון המיידי עשוי להשתפר או שזה מצב בלתי הפיך?

אנני יכול לענות לך באופן פרטני מבלי לבדוק את אמך. אולם בקרב חולים מאושפזים סיבות הפיכות כגון זיהומים ותרופות עלולות לגרום למצבי בלבול וחוסר התמצאות. במידה ובבדיקה נשללה סיבה נוירולוגית חדשה אני מציע לשלול סיבות מטבוליות וזיהומיות נוספות ולבדוק האם הטיפול לדלקת בדרכי השתן אכן מתאים למחולל שצמח בתרבית.

14/04/2006 | 14:58 | מאת: איציק החדש

חשוב לתת לזמן לעשות את שלו ולא להילחץ ,גם אם לא יהיה שיפור . יש כל מיני תרגילים ותוכנות מחשב מתמחים בזה המרפאים בעיסוק. כדורי ויטמינים מקבוצת B יכולים לעזור.

מנהלי פורום שבץ מוח