אירוע מוחי קל - זיהוי?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/03/2006 | 08:28 | מאת: רוני

גבר בן 53 סכרתי (מטופל בכדורים) הרגיש סחרחורות, התקשה ללכת והקיא מספר פעמים. בבדיקת רופא, בין השאר נתבקש לחייך ולא הצליח. הופננו למיון ולאשפוז במח' נוירולוגית. בליל האשפוז נעשה CT ראש (ללא הזרקת חומר) ששלל דימום. הסחרחורות החזקות נמשכות לסירוגין כבר 3 ימים. במחלקה לא נעשה CT נוסף . שאלותי: מה מידת החשיבות של חוסר היכולת לחייך להחלטה אם היה או לא אירוע מוחי? מה הבדיקות שאני יכולה לצפות מהצוות הרפואי שיעשה כדי לאשר/לשלול שהיה אירוע מוחי? לא היו הפרעות בדיבור ולא העיד על הרדמות של גפיים. היתה סימטריה בפנים.

חשוב לחזור על בדיקת הCT מאחר והעדות ההדמייתית לשבץ מוח איסכמי תופיע רק לאחר מספר ימים ולא בזמן הקבלה. האבחנה המבדלת של סחרחורת סיבובית-ורטיגו (תחושה שכל העולם "מסתובב ") מלווה בהקאות כוללת פגיעה באוזן הפנימית או בגזע המוח. בדיקה נוירולוגית יסודית ,וכאמור,חזרה על ההדמיה יכולה לכוון אותנו למקור הבעיה.

מנהלי פורום שבץ מוח