פנים מתעקמות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

02/03/2006 | 17:00 | מאת: מודאגת

אני בת 33, בריאה. לפני חודשיים בערך התחלתי לסבול מתחושת נימול בחלק השמאלי של הפנים השיא של הארועים היה שחייכתי רק בצד ימין והגעתי למיון. עוד במיון הפנים חזרו לעצמם,אבל עדיין ראו שהצד השאמלי הוא לא כרגיל. נשלחתי לבצע אמ.אר.אי מוח עם חומר ניגוד והוא יצא תקין. הנויורלוג לא יודע מה זה ואמר שאולי זה פציאליס בדרגה קלה. היום הרגשתי את זה שוב,תחושת נימול,והפנים קצת התעקמו,נראה לי עכשיו שזה חוזר לעצמו. מה זה יכול להיות?? אני במתח נפשי,זה יכול להיות בגלל זה?

כדי לאבחן את הבעיה יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית. פציאליס פריפרי,דהיינו,שיתוק השרירים המקיפים את הפה והעין מאותו צד הינה בעיה שכיחה שלרוב נגרמת על ידי זיהום וירלי,אולם יש צורך לשלול פציאליס מרכזי ובעיות נוספות העלולות להגרם על ידי גורמים אחרים. פציאליס איננו מתאפיין גם בהפרעות תחושה בצד הפגוע. אני מציע לפנות לפורום פציאליס באתר.

מנהלי פורום שבץ מוח