פציאליס מרכזי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפציאליס מרכזי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פציאליס מרכזי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר ולד, מה שלומך? אינ מתנצלת שאני שוב פונה, אבל אני לא מצליחה להביא את אשתו של החולה למצב של החלטה לפנות להתייעצות עדיין. היא מלאה בחששות. בוצע MRI חדש ביום שישי, כאמור, ומיד אחריו התקשרו אליהם מבית החולים וביקשו שיבואו לבדיקה. סיכום הבדיקה מפרט כך: לא מדבר, לא בולע, PEG, 5 שבועות אחרי סיום הקרנות. MRI מוח חדש - הידרצפלוס משמעותית, שלא היה ב10.2010, הגדלה של תהליך ביפרונטלי הידוע, לא ברור. ייתכן כתגובה לקרינה. יש אוטם חדש בפונס מימין , שינוי אות בחוט השדרה הצווארי- ייתכן מעורבות בתהליך. בדיקה גופנית - אין קשר עין, לא מבצע פקודות פשוטות, פציאליס מרכזי מימין, פלגיה רפה ב-4 גפיים, ללא בבינסקי. כנראה הידרוצפלוס תורם למצבו לא ברור עד כמה. לדיון TB. רושם כי לא הרבה ירוויח מ_BPS. שאלותיי: מה הוא האוטם שהם מדבירם עליו? איך נראה לך המצב כעת? האם זה נורמלי וצפוי שהקרנה גורמת דווקא להגדלה של הגידול? ובכלל, האם המהלך הזה נראה לך נורמלי לאבחנה הזו. מה צריך לעשות? אם בכלל? האם יש טעם לבוא להתייעצות עם רופא נוסף, או שזה מצב סופי? תודה גדולה מראש על כל תשובה. אינ באמת לא יודעת איך לעזור להם ובעיקר- לא יודעת איך לבשר לה את מה שזה אומר. היא לא לגרמי הבינה את הממצא. דניאלה.

לדניאלה בקר טוב הגידול לא גדל כתוצאה מהקרנות. המהלך נראה לא שגרתי אפילו בהתייחס לגידול ממאיר כגליובלסטומה. לעיתים יש בצקת מוחית בתקופת ההקרנות ו-או מעט לאחר סיומן:על-כן הוא מטופל עי סטרואידים . סך הממצאים נראה עגום. אוטם=כשמו=אוטם-איזור שנהרס עי הפרעה באספקת הדם במקרה זה בגשר=חלק מגזע המח. ספק רב אם יש טעם בהתקנת SHUNT,מאידך- אין מה להפסיד.

31/12/2010 | 12:52 | מאת: דניאלה
מתוך פורום נוירוכירורגיה

ד"ר ולד, תודה שוב על התשובה המלמדת. האם יש טעם לפנות להתייעצות עם גורם נוסף? (למשל אתך, בבדיקה?) מה זה אומר שזה אינו מהלך שגרתי? האם יכול להיות שיש כאן מעורבות של משהו לא תקין שהם ביצעו? האם צריך/נכון להעביר את המשך הטיפול לבית חולים אחר? לרופא אחר? ולפי דבריך לא הקרינה עשתה את הגדלת הגידול, אז מדוע הרופאה כתבה את זה במכתב שלה .(שייתכן שההגדלה היא בעקבות הקרינה?) ושאלה אחרונה- ההידרצפלוס - גם הוא לפי מה שהבנתי, לא ממש תוצאה נורמלית או צפויה של המחלה. איך זה יכול היה להתפתח? תודה שוב דניאלה

חולה עם GBM .להלן סיכום ביקור 15.10.08 לאחר הסרת גידול טיפול של כחצי שנה בסדרות של טמודל וMRI מוח לאחר הטיפול : החמרה בגודת התהליך כעת מגיע לחדר הפרונטלי הימני+מעורבות של הקורפוס קולוזום.בדיקה גופנית : המיפרזיס שמאלית 5/-4 עם בבינסקי, פציאליס מרכזי משמאל . הולך רק עם תמיכה , לפעמים אי שליטה על השתן , היה התק אפילפטי לא ברור כללי או פרונטלי . נוטל LMG 300 מ"ג ליום .

אביבה שלום, לפני כל החלטה על המשך טיפול צריך לראות את החולה ובדיקות הMR מוח. ההחלטה על סוג הטיפול תלווי במצב הנוירולוגי, גיל, מיקום וצורת הגידול. בברכה דר א. קנר

02/03/2006 | 17:00 | מאת: מודאגת
מתוך פורום שבץ מוח

אני בת 33, בריאה. לפני חודשיים בערך התחלתי לסבול מתחושת נימול בחלק השמאלי של הפנים השיא של הארועים היה שחייכתי רק בצד ימין והגעתי למיון. עוד במיון הפנים חזרו לעצמם,אבל עדיין ראו שהצד השאמלי הוא לא כרגיל. נשלחתי לבצע אמ.אר.אי מוח עם חומר ניגוד והוא יצא תקין. הנויורלוג לא יודע מה זה ואמר שאולי זה פציאליס בדרגה קלה. היום הרגשתי את זה שוב,תחושת נימול,והפנים קצת התעקמו,נראה לי עכשיו שזה חוזר לעצמו. מה זה יכול להיות?? אני במתח נפשי,זה יכול להיות בגלל זה?

כדי לאבחן את הבעיה יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית. פציאליס פריפרי,דהיינו,שיתוק השרירים המקיפים את הפה והעין מאותו צד הינה בעיה שכיחה שלרוב נגרמת על ידי זיהום וירלי,אולם יש צורך לשלול פציאליס מרכזי ובעיות נוספות העלולות להגרם על ידי גורמים אחרים. פציאליס איננו מתאפיין גם בהפרעות תחושה בצד הפגוע. אני מציע לפנות לפורום פציאליס באתר.

בבדיקה של רופא אנדוקריני, נאמר לי כי קיים רושם של פציאליס מרכזי בצד שמאל עם סטיית הלשון ימינה. האם סטיה של הלשון היא סימן לפציאליס ? בנוסף, קיים בלט קל בעין השמאלית שלי עם סימן וון גראפה חיובי באותו צד וכאשר אני מחייך הזוית השמאלית של הפה נוטה מעט מטה. האם יתכן כי קיימת אצלי אסימטריה מולדת של הפנים ? מאחר ובתמונות שלי מן העבר הסימנים הנ"ל קיימים. תודה פיני

פיני שלום, סטיית הלשון לא קשורה כלל לפאציליס, עצב הפנים אינו שלוט על תנועות הלשון. לגבי שאר האסימטריות, יתכן שזה מולד, כולנו אסימטריים, חלקנו יותר וחלקנו פחות. מקווה שהרגעתי אותך, מארק רובין BPT