דימום במוח לאחר חבלה -המשך

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

13/02/2006 | 17:15 | מאת: ריקי2

דוקטור שלום רב, בהמשך לשאלתי(ותשובתך)בקשר להופעת חום 5 ימים לאחר דימום במוח ע"ר חבלה: החבלה אירעה כתוצאה מנפילה על הרצפה.הדימום-במס' מוקדים, סבארכנואידלי פרונטלי דו"צ וגם איזורים נוספים(פריאטלי ועוד).שבוע לאחר האירוע,הסתבר שיש שבר פרונטלי בגולגולת.(מסתבר שמופיע כבר בCT הראשון,אך "לא שמו לב"). היפונתרמיה(אולי ע"ר הקאות?). צילום חזה,תרביות דם ושתן-שליליות.לויקוציטים 17,000. LP לא חד משמעי. יצא נוזל דמי והיתה הקלה זמנית בכאבי הראש.יום אחרי-כל בדיקות הדם תקינות,כולל לויקוציטים ותרבית מהנוזל שהוצא בניקור. עדיין כאבי ראש חזקים שמופגים למס' שעות ע"י MIR בשילוב משכך כאבים רגיל. האם יכול להיות שהחום שעולה ויורד, נגרם כתגובה לשבר,למרות שאין מוקד זיהומי כל שהוא? האם נכון לשחרר מבי"ח ללא השגחה מקצועית בבית?לאיזה תופעות רצוי לשים לב במיוחד? תודה רבה על התשובות הקודמות.

ראשית לא הייתי ממהר לשלול גורם זיהומי במיוחד לאור תוצאות ספירת הדם. סיפור המקרה שתיארת הינו מורכב מדי מכדי להיות נידון במסגרת הנוכחית. מדבריך אני מבין שאת עדיין מאושפזת ואני מציע להיוועץ ברופאים המטפלים. מעבר לכך אני מפנה אותך לתשובתי הקודמת.

מנהלי פורום שבץ מוח