ירידה בזכרון - האם רגיל או חריג?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

09/02/2006 | 12:01 | מאת: ל.ס.

שלום רב, אני מקוה שאני פונה לפורום הנכון - אני לא בטוחה אם אתה הכתובת. אני בת 40, בריאה בד"כ (סובלת רק מכולוסטרול גבוה ומהתקפי ורטיגו). מזה שנה-שנתיים אני מרגישה ירידה בכושר הזכרון שלי. לדעתי זה דיי חריף, שוחחתי עם רופא משפחה על כך ולדעתו זה לא צריך להדאיג אותי. אני שוכחת כמעט הכל (אבל כמובן לא כל הזמן): אני שוכחת אוכל על האש, יכולה לשכוח לאסוף את הילדים אם לא אשים תזכורת, שוכחת לחזור לאנשים (שפנו אליי טלפונית), שוכחת פתאום מה רציתי להגיד, והכי נורא מבחינתי (לפחות מבחינת ההרגשה) זה שלפעמים אני צריכה להתאמץ ולהזכר בשם שאני שומעת פתאום, שם שקשור נניח לעבודה (לא חס וחלילה שם של אדם קרוב...), ואני מרגישה שאני צריכה להתאמץ "ולמצוא" את המשמעות של השם בזכרון שלי. אני מקוה שאני מצליחה להעביר את זה בצורה מובנת..לפעמים אני צריכה להתאמץ טיפה כשאני נוהגת ברכב וצריכה להגיע לאן שהוא. אני מכירה את העיר שלי כמו כף יד, אבל יש לי מן BALCKOUT קטנים כאלה, מאוד קצרים, אבל אותי זה ממש מלחיץ! אני חייבת לציין שאני חיה בעומס גדול: יש לי עסק בתחום התיירות ואני עושה כמעט הכל לבד: אני עובדת הרבה מאוד שעות, 7 ימים בשבוע. אני יודעת שעומס יכול לתרום לשיכחה, אבל האם עליי להניח הנחה כזאת מראש? ואם זה לא זה??? עוד אני רוצה לציין, כדי להשלים את התמונה, שתמיד נודעתי בשל זיכרון מדהים שהיה לי - בתור תלמידת תיכון הייתי רושמת במבחנים כמעט את כל הספר - מילה במילה- רק מתוך זיכרון, כך שנחשדתי לעיתים בהעתקה (!) והייתי זוכרת מאות מספרי טלפונים וכו. ציינתי בהתחלה שאני סובלת מהתקפים של סחרחורות שהוגדו כורטיגו - האם יכול הליות קשר בין זה לבין זיכרון? חוץ מזה אני אוכלת מצוין ומהכל והבדיקות הכלליות טובות מאוד (כאמור למעט כולסטרול). מה דעתך על כל זה? אילו בדיקות כדאי לעשות - אם בכלל?? אודה לך על כל עצה! ל.ס.

לא ציינת מה אובחן כגורם לורטיגו ממנו את סובלת (בעיה של האוזן הפנימית או בעיה מוחית) והאם קיים סיפור משפחתי לירידה בזיכרון. בשלב הראשוני הייתי ממליץ לבצע בדיקות של תפקודי בלוטת התריס ורמות ויטמין B12 וכמובן בדיקה נוירולוגית מקיפה. יתכן וכי יש מקום גם לביצוע בדיקת CT של המוח.בהמשך הייתי מציע לפנות למרפאת הזיכרון במרכז הרפואי תל אביב טל-6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח