דיאגנוזה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

05/02/2006 | 23:40 | מאת: גליה

אבי נפטר לפני כמה חודשים מדום בלב לאחר שעבר שנתיים לפני הפטירה ארוע מוחי. קבלתי את הניירות הרפואיים ובהם הדיאגנוזה הבאה: TIA CVA Rt. MILD HEMIPARESIS DISPHASIA SUSP. HEMIANOPIA CHRONIC ETHILISM DEMENTIA האם תוכל בכל לשון של בקשה במילים ספורות לכתוב לי מה פירוש ההבחנות בלשון העם ?

TIA-שבץ מוח חולף הנמשך פחות מ-24 שעות CVA-שבץ מוח הנמשך למעלה מ24 שעות,יכול להיות על רקע חסימתי או דימומי. RT MILD HEMIPARESIS-חולשת פלג גוף ימין קלה,כנראה על רקע שבץ המוח. DISPHASIA-הפרעה בדיבור ו/או בהבנה,לרוב על רקע פגיעה בקליפת המוח בחצידור השמאלי. מופיעה לרוב עם חולשת גפיים ימניות. HEMIANOPIA-פגיעה בשדה הראיה,לא מפורט באיזה שדה . אתליזם-שימוש באלכוהול דמנציה-פגיעה קוגניטיבית.

מנהלי פורום שבץ מוח