שבץ מוחי חוזר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

22/03/2009 | 18:40 | מאת: רפי

שלום רב, אשתי לקתה בשבץ מוחי לפני מספר חודשים אשר נקרא כקל. הפחד הגדול שלנו הינו משבץ מוחי חוזר. האם יש תרופה שניתן לתת כדי למנוע מצב כזה או שצריך להסתפק בכל מגוון התרופות שמאזנות בלבד?

ברוב המקרים הטיפול המניעתי היעיל ביותר הינו בתכשירים נוגדי צימות כגון אספירין או פלויקס. יש לשקול גם הוספת טיפול בסטטינים וכמובן איזון קפדני של גורמי הסיכון הוסקולרים. בחלק מהמקרים כגון בחולים עם פרפור עליות או דיסקציה של כלי דם צוארי יש צורך בטיפול נוגד קרישה הבקומדין. הינכם מוזמנים לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפאי תל אביב.

27/03/2009 | 15:31 | מאת: איציק מנאמן

היטב דיבר ד."ר אריאל זאת ,ועוד הערה שלי כיון שיש התעלמות מצד רופאי נשים מגורם הסיכון מספר אחד לנשים הרי היא לפניך גלולה למניעת הריון+עישון+השמנה+תוספי מזון לא נכונים = כמעט שבץ

מנהלי פורום שבץ מוח