צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/02/2001 | 13:02 | מאת: אלימלך

אודה על קצת מידע על אופן ביצוע צנתור וכל הברוך בו. אני מועמד לצנתור ורציתי לדעת קצת על הביצוע תקופת החלמה ,אפשרויות וכו' תודה

19/02/2001 | 17:56 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בצינתור אתה שוכב והם עובדים. זה לא קשה. בצחוק. משכיבים אותך על מיטה צרה באמצע חדר עם הרבה מכשירים. מכסים אותך. אתה כל הזמן ער לחלוטין. לאחר דקירה קטנה במפשעה ימנית, מעט לא נעימה אך לא כואבת, לא תרגיש יותר כאבים. ואז מעלים כל מיני צינוריות דקיקים, דרך העורק במפשעה עד ללב, ושם מזריקים חומר ניגוד ומצלמים את החלל הפנימי של העורקים שלך. לארח גמר כל הצילומים יגידו לך במה מדוברומה צריך לעשות. ישנן רק 3 אפשריויות 1. טיפול תרופתי 2. בלון 3. ניתוח מעקפים. הכל תלוי במצב העורקים שלך. אם מתקדמים לבלון, זה יכול להיות בו במקום, או בשלב מאוחר יותר (יום אחר). לצנתור אבחנתי כמעט ואין סיבוכים משמעותיים, להוציא תגובה אלרגית לומר הניגוד או דימום במפשעה במקום הדקירה. לא אמנה פה את כל האפשרויות הכי נדירות. אם עושים גם בלון וסליל (צנתור טיפולי) הסיבוכים העקריים קשורים לפעולה עצמה - חסימה של העורק פתאומים וחדה, או בשלב מאוחר יותר. מאוחר יותר תיתכן גם הצרות מחדש ... ועוד הרבה סיבוכים אפשריים - אך כללית סיבוכים אלו הרבה פחות מסוכנים מאשר מצב בו אתה נשאר עם ההצרות ההתחלתית שבגללה אתה נמצא במצב של צורך בצנתור. אם הכל הולך טוב - לאחר צנתור אבחנתי, למוחורת אתה בבית. אם עושים לך בלון, תוך יומיים אתה בבית. החלק הכי קשה מבחינתך, זו השכיבה על הגב לפני ולאחר הוצאת השרוולית מהמפשעה. זה צנתור בשפה עממית. תודה על תשומת הלב

20/02/2001 | 16:08 | מאת: אלימלך

תודה ואני מקווה שבלון יספיק לי על סמך המיפוי שעברתי

19/02/2001 | 18:22 | מאת: adi

לאלימלך, גם הסבתא שלי עברה את זה. זה מאוד לא נעים, אבל לא נורא. עדי

מנהל פורום קרדיולוגיה