חולשה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/11/2000 | 15:41 | מאת: אייל

ד.נ., לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח מעקפים על שני עורקים. כתוצאה מחולשה מתמשכת מאז פניתי לרופא המשפחה וקיבלתי לבצע בדיקת דם ל B12 וחומצה פולית. התוצאות היו: B12=90, חומצה פולית = 10.9. בהתייחס לתוצאות אלה, הרופא נתן לי טבליות ויטמין B12 1000mcg. שאלתי: (א) האם החולשה נובעת מחוסר ויטמין B12 ? (ב) מה עלול לגרום למחסור בויטמין B12 ? (ג) האם זריקות של B12 יותר טובות מהטבליות שנתן לי הרופא ? בתודה, אייל

12/11/2000 | 23:24 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לך לרופא דם אשר יבדוק אם יש לך אנמיה מחוסר ויטמין B12. החוסר יכול לנבוע מהיעדר (גנטי) של פקטור המיוצר בקיבה אשר תפקידו לעזור לויטמין להיספג במעי. ואולי סיבות אחרות. אבל קודם כל הייתי חוזר על הבדיקה לוודא שאין טעות. אולי החולשה מזה. צריך אבל לחשוב גם על סיבות אחרות לאחר ניתוח. תרופות חדשות, אנמיה, הפרעות מטאבוליות (בלוטת המגן ועוד) וכו' ויטמין B12 הכי טוב לתת בזריקות לשריר. תודה על תשומת הלב

21/11/2000 | 12:58 | מאת: אירית

שלום אני תלמידה בכיתה ט' בתיכון בירושלים. אנחנו עושים עבודה על ויטמינים בגוף לפי שאלת חקר שבחרנו. אני בחרתי לחקור על השפעת ויטמין B12 על מחלות לב. אשמח אם תוכל לשלוח לי חומר או אתרים בהם אוכל לחפש מידע נוסף. תודה מראש אירית

25/05/2003 | 14:02 | מאת: עודף ויטמין b12

25/05/2003 | 14:05 | מאת: כאב

מנהל פורום קרדיולוגיה