מוקד אקוגני בחדר שמאלי שבלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/10/2000 | 01:21 | מאת: דפנה

שלום ! אני מעוניינת לקבל פרטים נרחבים בנושא הנ"ל , אני בת 29 וחצי ובהריון הראשון ונמצאת כעת בשבוע 21 וחצי להריון. (ע"פ האולטראסאונד אני נמצאת בשבוע 22 וחצי) ביצעתי 2 סקירות מערכות (מוקדמת ורגילה) ובשתיהן נתגלה חשש למוקד אקוגני בלב, (נראתה נקודה לבנה אשר עוררה חשש זה) ולכן גם בשביל להסיר את השקט הנפשי מכל בעיה אפשרית , ביצעתי את דיקור מי שפיר. לאחר הסריקה האחרונה (שהתבצעה היום) הופנתי לקביעת תור לבדיקת אקו לב עובר - אשמח אם תוכל לפרט לי פרטים נרחבים יותר על הבדיקה ועל המוקד האקוגני שבחדר שמאל שבלב. כמו כן אשמח אם תוכל לומר לי האם יש כאן בעיה המצביעה על תסמונת כלשהיא או על כל תפקוד לקוי אחר, המידע חשוב לי ובהקדם האפשרי. אודה אם תוכל לענות לי למייל ולא לפרסם את בעייתי ברבים. המון תודה דפנה.(שמאוד מודאגת)

11/10/2000 | 14:52 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לצערי אין לי שמץ של מושג מה זה יכול להיות... את גם לא ממש מפרטת את מהות הממצא. האם זה בתוך חלל הלב, באיזה חדר, או האם בתוך הדופן... וכו' והאם היתר בסדר... תשאלי את הקרדיולוג ילדים. מה הוא אמר לך מלכתחילה? סליחה

11/10/2000 | 17:05 | מאת: דר' שוורץ

"מוקד אקוגני" הינו ממצא שכיח בעל זוהר חריג (כמו הסתיידות) בדימות על-שמעי של לב העובר, לרוב בשריר הפפילארי של המסתם הצניפי. היום ידוע שמדובר לרוב בהתפתחות תקינה של לב העובר כאשר סיבי השריר עדיין אינם מאורגנים והוא חולף בד בבד עם ההתפתחות התקינה. שם נוסף ונפוץ הוא "כדור-גולף". כאשר עדיין לא הכירו את המשמעות האמיתית והשפירה חשדו שיש סיכון מוגבר של אברציות כרומוזומליות כגון תסמונת דאון. היום ידוע שאין זה כך ואין זו אינדיקציה לניקור מי-שפיר אלא אם כן קיימים סימנים מחשידים נוספים. רבים הגניקולוגים אשר אינם מודעים עדיין לשפירות התופעה ואילו בקרב הקרדיולוגים הפדיאטריים אין מייחסים לה חשיבות. במילים אחרות, כדאי ואפשר להרגע.... דר' שוורץ [email protected]

16/10/2000 | 13:52 | מאת: דפנה

לד"ר שוורץ - המון תודה על תשובתך המקיפה והמהירה , שיהיה לכולנו חג שמח - דפנה

01/01/2002 | 22:56 | מאת: ענבל

ד"ר שוורץ שלום, הנני בשבוע ה-22 להריוני והתגלה בסקירה המוקדמת את ה"כדור גולף", אך נאמר לנו להמתין לסקירה המאוחרת. ובכן, עשיתי את הסקירה המאוחרת והתגלה שנית הממצא "כדור גולף" ובנוסף הרחבה מינימלית של אגני הכליה, אשר נאמר לנו נמצאת בנורמה. הייתי מעוניינית לדעת בדחיפות האם שני הממצאים הנ"ל מגבירים את הסיכון בהרבה לתסמונת דאון? נאמר לנו שהם מעלים במקצת. חשוב לציין שהחלבון העוברי והשקיפות העורפית יצאו תקינים לחלוטין כלומר 1:5000, עשיתי בדיקת מי שפיר ואני ממתינה במתח רב האם תוכל לתת לי יותר פרטים לגבי שני הממצאים, אשר נאמרו לנו שהם שכיחים בהריונות. אודה לתשובה מהירה בהקדם בפורום (לא בכתובת המייל.) המון תודה ענבל

מנהל פורום קרדיולוגיה