הפרעות קצב במהלך הריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/01/2002 | 20:07 | מאת: ש

אני פראמדיק במד"א. לפני מס' ימים ניתקלתי בחולה אשר לא ידעתי כ"כ לטפל בה ורציתי להתייעץ איתך לטובת חולים כאלו שאתקל בהם בעתיד והמקרה להלן: אישה בת 34 בשבוע ה 27 להריון ראשון , לפני כחודשיים עברה אירוע של הפרעות קצב חדריות (vt) ואושפזה במחלקת טיפול נמרץ לב במשך מס' ימים. היא שוחררה ללא אבחנה פרט ל"הפרעות קצב" והחלה לקבל טיפול בדרלין. ביום המקרה היא הרגישה בחולשה ופנתה עצמאית לסניף קופ"ח הקרוב לביתה שם נכנסה למרפאה גיניקולוגית. מוניטור שחובר אליה במקום הראה VT ברוב הזמן ולעיתים SINUS BIGMINIA לציין שהייתה יציבה!!! לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית לגבי הטיפול התרופתי בה מאף רופא שהיה במקום ולכן פעלתי ע"פ הפרוטוקול והיא קיבלה פרוקור אך במינון נמוך ובטפטוף איטי (באמת פחדתי על התינוק) ובנוסף כמובן פינוי מהיר לבי"ח-טיפול נמרץ. לציין שבמהלך הפינוי לא היה שיפור במצב הפרעות הקצב אך גם המצב ההמודינאמי נשמר. האם יש קשר בין ההריון להפרעות הקצב? האם מותר להפוך אישה בהריון ע"י דיפיברילטור? מה הטיפול התרופתי אשר היה עליה לקבל? בתודה מראש ש

20/01/2002 | 23:04 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לאשה בהריון יכולה ךהתפתח קרדיומיופטיה של הריון. או אולי בכלל יש לה הפרעה מולדת של מקטע ה - QT או אולי סינדרום ברוגדה או אולי לא זה ולא זה. תוארו הפרעות קצב בהריון כולל VT ו - VPC רבים. הטיפול לרוב עלידי חוסמי ביטא. אבל אישה זו צריכה הערכה טובה על ידי מומחה להפרעות קצב. אני לא הייתי נותן לה פרוקור אם היא יציבה - רק הייתי מחבר אותה למוניטור ומביא אותה לבית החולים, אולךי קצת דרלין לוריד לכל היותר. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה