שאלה לאחר אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/12/2016 | 21:33 | מאת: עידן

שלום אני בן 43, לחץ דם בדר"כ תקין 130-80 מטופל בטריטייס 5 + אמלודיפין 5 כ 10 שנים (לחץ דם גנטי במשפחה) עושה פעילות ספורטיבית מאומצת (למדתי שפעילות ספורטיבית משפרת לי את לחץ הדם). לקראת תחרות עשיתי בדיקת ארגומטריה. נמצא: שינויים בקעה ST-T לא חד פסקניים. ממליץ להשלים בבירור אקו לב במאמץ. בדיקת אקו לב במאמץ לאחר כחודש הייתה תקינה: Stress-echo-negetive normal baseline echo study כל זה בוצע לפני שנה. לאחרונה קשה לי יותר במאמץ ספורטיבי, מרגיש לעיתים דקירות בצד שמאל של החזה. יש לציין שאני פרוץ דיסק בגב עליון, ייתכן שהכאבים משם? האם לאחר תוצאות אקו לב במאמץ אני צריך להיות רגוע או ללכת שוב לבדיקה?

27/12/2016 | 21:46 | מאת: K4

שלום רב, תודה על פנייתך. פנה נא להערכה אצל קרדיולוג. לאחר בידקה והערכה יוחלט באם יש צורך בבדיקה ובמידה וכן - באיזה סוג בדיקה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה