SODIUM SERUM נמוך בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/03/2016 | 01:32 | מאת: רבקה

שלום בת 65 סובלת מלח"ד וכן מסוכרת גבולית מטופלת מזה שנים במספר תרופות לאיזון הלח"ד טרייטס רגיל + קומפ נורווסק מאחר ועדיין לא מאוזן, ובאקו לב יש סימנים של יתר לח"ד, הקרדיולוג המליץ על תוספת קרדילוק למשל חודש, משזה גם לא עזר, הוסיף גם ALDACTONE 25MG 2 כדורים יחד. וביקש לעשות בדיקת אשלגן שבוע לאחר תחילת נטילת התרופה. בבדיקת הדם, אשלגן תקין, אך הנתרן מתחת לנורמה. SODIUM SERUM 132.00 MEQ/L ( 134.00- 146.00)*(.........) האם זה מסוכן? האם זה קשור לתרופה? כמו כן, בימים הראשונים לשימוש ב-ALDACTONE הרגשתי עייפות וחולשה יותר מתמיד. זה קשור לתרופה? לנתרן הנמוך? תודה רבה

19/03/2016 | 20:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ערך נתרן יורד ועלול לגרום לחולשה. יש לבדוק סיבה מדוייקת של ירידת נתרן. אלדקטון לא בין התרופות אשר מורידות את הנתרן באופן משמעותי. פני נה לבדיקת רופא שמפחה. יש לצעב בדיקת דם חוזרת ולוודא שלא חלה ירידה נוספת בנתרן, כי מצב זה עלול להיות מסוכון, במיוחד כשמדובר בירידה חדה וחדשה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה