המוליזה 3 שנים אחרי תיקון מסתם (בן25)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/02/2016 | 09:39 | מאת: אדם

בחצי השנה האחרונה אני בבירור עקב המוליזה קשה (LDH מעל 2500 ) ביקרתי אצל רופאים רבים בתחומים שונים ונשללו כמעט כל המחלות הרלוונטיות לרבות מחלות נדירות כגון PNH. כשמסתכלים על ציר הזמן רואים שההמוליזה החלה לאחר תיקון מסתם מיטרלי אך הקרדיולוג שולל כל קשר מאחר וזה תיקון ולא החלפה וגם כי האקו-לב תקין. כרגע אין שום התקדמות בעניין אני נוטל חומצה פולית כטיפול תומך בעקבות ההמוליזה. אני כמובן לא מעלה את כל הפרטים מאחר והם רבים אך כמעט כל המדדים תקינים : הטחול תקין וקומבס שלילי, המדדים היחידים שאינם תקינים מלבד LDH, המוגלובין מעט נמוך (11.8) בילורובין 1.90 והמוסידרין לשתן חיובי חזק. עכשיו מתחילות לצוץ השערות חדשות אולי מבנה הלב הוא זה שהורס את התאים (שכפי שציינתי באקו לב בסך הכל תקין לאחר תיקון) האם המוליזה כה קשה הינה דבר שכיח במקרים כאלה? אנחנו נמצאים 3 שנים אחרי תיקון המסתם.

05/03/2016 | 21:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בקמרה זה יש צורך בהערכה מקיפה קרידולוגית, כולל הערכה בבדיקת אקו לב וייתכן אקו לב דרך הוושט ושל רופא המטולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה