תוצאות מיפוי לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/01/2016 | 00:51 | מאת: דן

שלום בן 41 נשלחתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ בגלל: RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE כמו כן ידוע על גלי T שליליים אצלי מזה שנים (בעבר ביצעתי מבחן מאמץואקו רגיל, והיה תקין) המיפוי בוצע בשלב אחד בלבד, צילום לאחר מאמץ. בדיקת המאמץ: ל"ד במנוחה - 140/90 דופק במנוחה - 97 ל"ד בסוף המאמץ - 220-80 בוצע מאמץ של 10:00 דקו, עד לדופק מירבי של 160 לדקה, המהווה 90 % מהדופק המקסימלי לגיל. הרדיואיזוטופ הוזרק לאחר 9:00 דקות, בדופק 151. המאמץ הופסק עקב - השגת דופק מטרה. תלונות בעת המאמץ - עייפות תרשים הא.ק.ג. הבסיסי: שינויים ST/T בלתי ספציפיים. תרשים א.ק.ג.במאמץ סגמנט ST צניחות ST מסוג downslope ממ 5-L 3-2 AVF V 6 תוצאות מיפוי: פרפוזיה של שריר הלב תקינה בכל האזורים, ללא עדות לאיסכמיה. לא היתה הרחבה של החדר השמאלי. post stress LVEF= 76% תנועת שריר הלב תקינות בכל האזורים. לסיכום: המיפוי קרוב לודאי תקין הממצאים שבמיפוי אינם תומכים בהימצאות מחלה כלילית משמעותית שאלתי היא: האם בדיקת המאמץ תקינה? מה זה הצניחותST שהיו? מבחינת לחץ הדם זה תקין ? (זה נמדד בעמידה, ככל הנראה גם התרגשתי, אולי זה קשור גם לדוק הגבוה שאיתו התחלתי את הבדיקה) 220/80 זה נורמלי לאחר מאמץ? האם אפשר ללמוד משהו על הכושר שלי ממבחן המאמץ? (אציין שיש לי עודף משקל) תוצאות המיפוי חד משמעיות שזה תקין? מה זה הפוסט סטרס? הצילום של המיפוי בוצע בסביבות 40 דקות או יותר לאחר הזרקת החומר, זה בסדר? תודה רבה

18/01/2016 | 21:21 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. 1. לא, היה שינוי באקג. לעיתים צביעה על הפרעה בזילוח דם לשריר הלב. 2. לא. עלית חריגהש של לד סיסטולי בשיא מאמץ, 220 ממכ. 3. כושר אארובי טוב 4. קרוב לוודאי תקין, כשלון התשובה, אין חד שממעי בבדיקה זו, כש רגישות שלה סביב 80%. בנוסף מרכיב אחר של הבדיקה לא תקין - אקג. 5. לאחר דחק/ לאחר ממאמץ במקרה שלך 6. פרוטוקול לפי מקובל באותו מקום - יש לוודא את זמן מדוייק של ביוצע צילומים. בלי קשר, פה נא לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה