לחץ דם דיאסטולי נמוך.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/05/2014 | 04:53 | מאת: אור

אהלן. אני בן 21, שוקל 64 וגובהי הוא 1.74. לפני כשבוע בערך עברתי בדיקות דם ובדיקות ויטמינים בגין עייפות, קשיי ריכוז, סחרחורות ועוד תסמינים נוספים. הבדיקה יצאה תקינה מלבד בילרובין שערכו היה 0.29 וnon hdl cholesterol שהיה נמוך מהרגיל, שאר הפרופיל הכולסטרולי היה תקין בהחלט. עכשיו ניסיתי להרדם שוב וחוויתי מעט סחרחורות, הרגשה של קוצר נשימה אפילו מעט חרדה, אז החלטתי למדוד לחץ דם - יש לי מכשיר למדידת לחץ דם בגלל אימי. הערכים היו: SYS " 124 DIA " 61 PULSE " 73 כפי שניתן לראות לחץ הדם הדיאסטולי נמוך. אותם ערכים כמעט קיבלתי לפני יומיים שביצעתי את הבדיקה שוב. אני אדם די בריא ועובד כ8 שעות ביום בתור טבח, אז אני די עושה פעילות גופנית מה שאמור להשאיר את לחץ הדם תקין. שאלתי היא האם אני צריך לפנות לרופא ולספר לו על לחץ הדם או שזה לא קריטי, והאם השינוי הזה בלחץ הדם יכול לגרום לתסמינים הנ"ל?

02/06/2014 | 23:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אינני רואה שום בעיה בניתונים שבפנייתך. מציע לחזור למדידה בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה