לחץ דם דיאסטולי נמוך סיסטולי נורמלי-גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/05/2014 | 12:28 | מאת: מאור

שלום. סבי בן ה-84 לוקח תרופות שונות להורדת לחץ דם גבוה. לאחרונה עבר השתלת קוצב לב. בחודשים האחרונים נראה שהלחץ דם הסיסטולי תקין - 120-144, אלך הדיאסטולי רוב הזמן נמוך מ-60, ורוב הזמן בסביבות ה-50. נפרולוגית אמרה שרשום לה שהוא סובל ממום במסתם הלב. הוא במעקב. עכשיו בגלל לחץ הדם הדיאסטולי הנמוך, ישנה אפשרות שהוא נובע מהמום במסתם. האם למיטב ידיעתך הבעיה לרוב נובעת מכך? וכיצד ניתן לדעת אם כן? והאם החלפת למסתם ביולוגי מתאימה לו? תודה

12/05/2014 | 23:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

זה יכול לנבוע לעיתים מבעית מסתם - דליפה משמעותית של המסתם האאורטלי למשל, או כתוצאה מטיפול תרופתי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה