צום

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/10/2000 | 18:18 | מאת: מרקו

לפני חודשיים עברתי ניתוח מעקפים, אני עדיין מטופל בתרופות שונות ונמשכים הכאבים הנורמליים של איחוי החזה. בדיקת הכירורג בבית החולים מראה על שלבי ריפוי תקינים. לפני כשבועיים חזרתי לעבודה חלקית ומתאקלם בסדר. ביומיים האחרונים אני מקבל אנטיביוטיקה [500 moxipen forte] עקב הצטננות, על פיהמרשם במשך עוד מספר ימים. הדבר גורם לי חולשה. בעוד כשבוע יחול יום הכיפורים. האם מותר לי לצום? מלא? חלקי? אם כן - כיצד לקחת את התרופות? בהזדמנות זו - שנה טובה ומבורכת לכם ולבני ביתכם ותודה על הכל! מרקו

01/10/2000 | 18:42 | מאת: ד"ר אילן קיציס

בעיקרון אין בעיה לצום. אפשר גם לא לקחת את התרופות ליממה אחת - להוציא מספר הסתייגויות. 1. תרופות מקבוצת חוסמי הביטא, כדוגמת דרלין, נורמיטן, לופרסור, קונקור, דימיטון ואולי עוד אחת או שתיי - עדיף לא להפסיק בבת אחת. 2. תרופות להפרעות קצב (כולל אלו שבסעיף 1) - עדיף לא להפסיק, קל וחומר אם יש לך הפרעות קצב שמחחיבות תרופות. פרוקור היא תרופה להפרעת קצב הנשארת בדם המון זמן. כך שאפשר אפילו יום לפני הצום לקחת מנה כפולה ולצום. כל זה לא תופס אם אתה לוקח קומדין (כיוון שזה יכול לשנות - למעלה או למטה את דילול הדם) 3. קומדין - לדילול הדם צריך לקחת יום יום. 4. אם אתה לוקח תרופה אחת או שתיים, בד"כ (להוציא ההסתייגויות האלו), אפשר להפסיק ליממה אחת. אבל אם אתה לוקח המון תרופות - נניח, לסכרת, ליל"ד לאנגינה וכו' וכו' - הפסקתם בבת אחת (את כולם) יכולה להזיק. תודה על תשומת הלב

02/10/2000 | 10:08 | מאת: מרקו

תודה, שנה טובה וגמר חתימה טובה, מרקו

מנהל פורום קרדיולוגיה