Q10

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/03/2013 | 08:13 | מאת: רחל

שלום אני נוטל שנים קרסטור וגם אספירין וסובל מכאבי רגליים, כמו כן אני סובל מסכרת סוג 2 ונוטל מטפורמין. האם ניתן להשתמש ב Q10 על מנת להקל על הכאבים? בתודה מראש

07/03/2013 | 21:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

באופן עקרוני - כן. יש לבדוק במקביל בדיקת cpk בדם ולוודא שלא מודבר - דהיינו אין גפיעת שריר משורטט. במנוסף לאור סוכרת ברקע יש לשלול נוריופטיה - פגיעה עצבית בגפיים - רופא נוריולוג, וגם לשלול מחלת כלי דם היקפים בגפיים תחתונות - רופא כלי דם. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה