תעוקת חזה משתנה פרינצמטל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/08/2012 | 17:33 | מאת: יון

שלום, בן 31, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עושה ספורט לפני כשנתיים החלתי להרגיש כאבים לא מוגדרים בצד שמאל בחזה, ללא קשר לפעולה כלשהי. בוצע אקג + בדיקת מאמץ, הכל תקין, אין שינויים במקטעי ST. הקרדיולוג סבר שמדובר בתעוקה משתנה - פרינצמטל. אמר שזה זניח ולא צריך להתייחס לזה ושזה יעבור. עם הזמן הכאבים הלכו וגברו. מתח קבוע, סחרחורות בלתי פוסקות ובעיות שינה. נשלחתי לעשות אקו לב במאמץ, הכל תקין. 8 דקות מאמץ, 183 דופק מטרה, 12.1 יח' מטבוליות, אין שינויים במקטעי ST. לאחר מכן הקרדיולוג טען שכנראה מדובר בתופעות כלליות של חרדה ולא פרינצמטל. רופא אחר טוען שזה חרדה ולא מעבר. נכון להיום ככל שעובר הזמן, הכאבים הולכים וגוברים, מגיעים בזמן נהיגה, בזמן שכיבה במיטה, בעת אכילה לעיתים רחוקות, לעיתים סחרחורות בזמן ספורט, ובכלל אין איזשהי אינדיקציה לגבי הטריגר של הכאבים. כיום יש לי כאבים אקוטיים במרכז החזה, כאילו משהו מנסה לבקוע מתוכו. בינתיים גרמו לי להאמין שאני סובל מחרדה, מבלי שבאמת אני חרד. המתח מגיע לאחר שאני חש את הכאבים ולא להיפך. חזרתי לרופא לפני כשבוע, טען שאין אפשרות ממשית לדעת האם מדובר בפרינצמטל או לא, ולדעתו עכשיו שלאחר שנתיים שככל הנראה מדובר בפרינצמטל. שלח אותי לעשות בדיקות דם, אך טוען שעדיין אין מה לעשות. איני יודע האם יש לי פרינצמטל או לא, מה עליי לעשות להמש אני אובד עצות לחלוטין! אשמח לשמוע דעה נוספת. תודה

05/08/2012 | 21:45 | מאת: דר' אלכסדנר דדשב

שלום רב, תדוה על פנייתך. לתורך קלבת יעוץ/ דעה נוספת עליך לפנותץ לבדיקת קידולוג נוסף עם מימצאיםפ של כל הבידקות אשר בוצעו עד כה. בברכה, דר' דדשב

06/08/2012 | 18:56 | מאת: דר' אלכסדנר דדשב

06/08/2012 | 19:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תדוה על פנייתך. לתורך קלבת יעוץ/ דעה נוספת עליך לפנותץ לבדיקת קידולוג נוסף עם מימצאיםפ של כל הבידקות אשר בוצעו עד כה. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה