דופק מהיר, בחילות וסחרחורות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/04/2012 | 07:15 | מאת: לינוי

שלום רב, אימי בת 51 לאחרונה סובלת מדופק מהיר במנוחה בטווח ה-120-125, אינה יכולה לקום מהמיטה אלא רק לעבודה מידיפעם מאחר וכשהיא קמה מהמיטה מתלוננת על סחרחורת ובחילה. היא פנתה לר רופאת משפחה לאחר שבוע וחצי וזו הפנתה אותה למיון לבדיקות נוספות ושם עשו לה א.ק.ג ראשוני ב.דם. לאחר מכן הביאו לה גרלין ובאבן ושעה וחצי לאחר מכן עשו לה שוב א.ק.ג. הכל יצא תקין אך למרות זאת סןבלת עדיין. לא מעוניינת לקחת באבן עקב ניסיון עבר מאמה. חזרה שוב לרופאת משפחה והפנתה אותה לחיבור קוצב לב. ברצוני לדעת מה יכולות להיות הסיבות הבריאותיות לסימפטומים אלו? היא ממש לא עצמה בשבועיים האחרונים וכולנו דואגים. תודה מראש על תשובתכם.

06/04/2012 | 22:42 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תדוה על פנייתך. מגוון סיבות לבביות ולא לבביות עלולות לגרום לתסמנים שאת מאתרת בפנייתך. אני מציע לגשת לבהערכה אצל קרידולוג, לבצעב דיקת אקו לב. בנוסף יש צורך בביצוע בדיקות מעבדה שגריתיות, לרבותב דיקות תפקודי בלוטת התריס, המוגלובין, ברזל, טרנספירין, וטמין בי 12. ממליץ גם לבצע הערכה אצל נוירולוג ואף אוזן גרון. במידה ותסמינים קיימים עדיין או יש החמרה עליה לפנות שוב לבדיקה בחדר מיון ולשקול אישפוז בבית חולים לצורך השלמת בירור. בברכה, דר' דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה