זיהום לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

05/07/2001 | 22:53 | מאת: מודאגת

לפני כשלושה שבועות אמי עברה ניתוח מעקפים. הניתוח עבר בהצלחה ומצבה של אמי היה טוב, חוץ מכאבים באיזור הניתוח. היא שוחררה הביתה לאחר אישפוז של שבוע ימים, ולאחר חמישה ימים בבית היא הגיעה לחדר מיון בגלל שהרגישה מאוד לא טוב, חום, חולשה, ובעיקר כאבים חזקים מאוד בצלקת של הניתוח. היא נבדקה והושפזה שוב במחלקת ניתוחי לב-חזה כי נקבע שיש לאמי זיהום בחלק התחתון של הצלקת מהניתוח, היא קיבלה אנטיביוטיקה לוריד, וגם שטיפות באזור הדלקת והוסבר לה שתוך כמה ימים היא תבריא. מאז חלפו שבוע ימים ואמא שלי עדיין סובלת מכאבים נוראיים, כל תזוזה גורם לה לצעוק, קשה לה וכמעט בלתי אפשרי לשכב במיטה, היא מרגישה חולשה ובקיצור, היא לא עושה שום דבר חוץ מלסבול מכאבים חזקים מאוד. אני חייבת לציין שאמי אשה חזקה שתמיד מתגברת על כאבים ואף כועסת כשמישהו מתלונן ש"לא יכול יותר". אני רוצה לדעת מדוע היא קבלה זיהום כל- כך קשה, האם אי אפשר להקל את הכאבים, ובעיקר, תוך כמה זמן הזיהום יעלם. הרופאים במחלקה מטפלים בה יפה נראה לי אך האם יש משהו שאני מפספסת? קשה לי מאוד לראות ככה את אמי והרופאים אומרים שזה תחת שליטה והכל בסדר, אבל נראה לי לא בסדר שלאמי יש כאבים חזקים ורצופים כבר שבוע ולא רואים את הסוף, ואפילו לא שיפור קטן. תודה רבה

05/07/2001 | 23:11 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האם היא מאושפזת? ללא בדיק אני לא יכול לחוות דיעה. בכל אופן, הכי חמור הוא זיהום של עצם החזה. זה קורה לעיתים רחוקות אבל בהחלט לא מאוד נדיר. את זה צריך לברר. יש עוד הרבה סיבות לכאבים ואת זה בהחלט צריך לברר גם כן. האם עשו לה אקו לב וצילומי חזה וCT של החזה? צריכה להיות סיבה לכאבים ולחום. זה כל מה שאני יכול להגיד ככה בלי לראות בדיוק במה מדובר. תודה על תשומת הלב

07/07/2001 | 11:04 | מאת: ד"ר אלעמי

שלום רב, במכתבך חסרים נתונים היכולים לסייע בביסוס האבחנה ובהמלצה על אופן הטיפול. האם יש חום וכמה, האם יש אי יציבות של עצם החזה (מעין קליק על העצם בזמן שיעול או תנועות נשימה), האם יש הפרשה מפצע הניתוח, מה טיב ההפרשה, האם יש תרבית מן ההפרשה. האם נערכו בדיקות הדמייה (CT). זיהום פצע הניתוח לאחר ניתוח לב אינו שכיח, ויש לו מספר גורמים. הסכנה מן הזיהום גדלה ככל שמתעכבת האבחנה או הטיפול המתאים. לעיתים קרובות טיפול באנטיביוטיקה בלבד עם שטיפות של הפצע אינו מספק ויש לטפל באופן ניתוחי - פתיחת הפצע, כריתת כל הרקמות המזוהמות (עצם החזה והרקמות הרכות) וסגירת החזה מחדש תוך שימוש בשרירים או רקמת שומן מחלל הבטן (אומנטום). בהצלחה, ד"ר אמיר אלעמי, מומחה לניתוחי לב וחזה, מרכז רפואי אוניברסיטאי, הדסה עין-כרם, ירושלים.

07/07/2001 | 12:26 | מאת: מודאגת

אני מודה לכם מאוד על התשובות, באמת שעזרתם לי. אמי עדיין מאושפזת עם כאבים מאוד חזקים באזור הנתוח, אין לה חום, יש לה הרבה הפרשות מהפצע, לקחו מהם לבדיקות, וגם עברה בדיקת הדמייה. הרופאים אומרים שזה עיניין של זמן והיא תיהיה בסדר, אך כבר שבוע ימים שהמצב אותו הדבר ואמי קשה לה מאוד, מאוד, ד"ר אלעמי כתבת שניתוח הוא פתרון לזהום הקשה, כיוון שבאמת הטיפול באנטיביוטיקה ושטיפות של הפצע לא עזר עד עתה, רציתי לשאול מה השיקולים של הרופא לבצע את הניתוח הזה, מתי מחליטים על כך, והאם אחרי כל הימים האלו הזיהום עדיין יכול לעבור מעצמו ללא ניתוח, ואם לדייק יותר, רציתי לדעת תוך כמה זמן אמי תרגיש הקלה בכאבים הנוראיים שהיא חשה ברציפות, והאם זה אופייני כאבים כאלו אם עד עכשיו הוחלט שאין צורך בנתוח אולי כי הזהום לא קשה מידי, ואם כן, מדוע לא ניתחו. אני דיברתי עם רופא המחלקה והוא אמר שזה פצע עמוק וזהום קשה, אך זה יעבור ואין לי מה לדאוג, אך אני מודאגת מאוד, אני פוחדת שזמן יקר הולך לאיבוד. אני מאוד מעריכה את תשובתכם, תודה רבה.

מנהל פורום קרדיולוגיה