מום מולד בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/09/2000 | 23:21 | מאת: שמחה בליתי

אני אמא לבן 18 לפני הגיוס לצה"ל. בני סובל ממום מולד שנקרא mild valve prolaps- MVP. והוא סובל גם מחוסר פקטור 7 בדם. שאלתי היא האם יש סיכונים מסוימים מהם עליו לחשוש ואם כן מה הם הסימפטומים המדויקים של הסיכונים האלה. לפי רופא שפעם פגשתי נאמר לי שהשילוב של שני הדברים יכול לגרום לבעיה חמורה בעיקר בזמן מאמץ גופני. לבני יש גם לחץ דם קצת גבוה מהרגיל האם זה קשור בזה והאם זה מסוכן? האם עליו להצהיר על זה בפני הרופא הצבאי? ואם אתה יכול להגיד לי איזה פרופיל צבאי הוא יקבל בגלל אותן בעיות? בתודה מראש האמא המודאגת.

13/09/2000 | 22:00 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן הוא חייב להצהיר על כך בפני הרופא הצבאי. ועליו להמנע ממאמצים קשים במיוחד כדוגמת חייל קרבי מאוד, או ספורט תחרותי. חשוב לאפיין את הממצאים באקו לב ובעיקר את מידת האי ספיקה של המסתם. וגם עליו ללכת לקרדיולוג שישמע את הלב - האם יש אוושה וגם "קליק". ועליו לקחת טיפול מונע באנטיביוטיקה לפני טיפולי שינים או כל פרוצדורה כירורגית העלולה להחדיר חיידקים לגוף. לא יודע בדיוק איזה פרופיל הוא יקבל. והכי חשוב עליו להמשיך להיות במעקב תקופתי אצל קרדיולוג כל החיים. לא לעיתים תכופות מדי.. נניח משהו כמו לכ חצי שנה או שנה. והיתר בהתאם לצורך.. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה