התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/09/2000 | 19:28 | מאת: חוה יערי

בת 53 , עברתי התקף לב, אוטם קידמי נרחב ב-LAD בוצע צינתור וסטנד ו-PTC , במאי 1999. סובלת ממחלת לב איסכמית. מטופלת ב-קונברטין 5, באספירין, ובסימוביל 20. עברתי ניתוח כריתת רחם לפני כעשר שנים ומאז לוקחת פרמריל. לאחרונה אני נתקפת מספר פעמים משך ביום בהרגשת עילפון מלווה בדפיקות לב מואצות. לחץ הדם שלי נמוך ביותר בין 90/60 ועד ל-70/40 הקונברטין אמור לייצב את לחץ הדם, נכון?? אם כך מדוע הרגשת העילפון הזו? מה סיבתה? תנודות בלחץ דם?? כמה זמן אמור ה- PTC להחזיק מעמד?? מה קורה אם הסטנד שהושתל בעורק שלי מתמוטט?? מה קורה אם יהיה לי, חס וחלילה, עוד התקף לב?? למה חוששים לעשות לי ניתוח להוצאת בלוטת התריס? כי זה כרוך בהרדמה? האם הרגשת העילפון אמורה להדאיג אותי, עד כדי הזמנת אמבולנס, לשם פינוי לבי"ח??? מודה מאד מאד אם אקבל תשובה לדואר האלקטרוני שלי. חוה יערי.

13/09/2000 | 22:45 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מכל מה שאמרת דפיקות הלב ונפילת לחץ הדם הכי מדאיג. חייבים לאפיין את הדפיקות האלוץ האם זו סתם הרגשה שלך או הפרעת קצב משמעותית, שיכולה להופיע אצל חולי אוטם. זה לא ממש קשור לסטנט. הסטנת מטפל "בצינורות הדלק" של הלב 0העורקים9 ודפיקות הלב יכולות לסמן בעיה "בחוטי החשמל" של הלב (הפרעות קצב). זה קשור ולא קשור אחד לשני - וזה מורכב. לכי לקרדיולוג שלך - יש בדיקות שאפשר לעשות על מנת להתקדם. תודה על תשומת הלב

13/09/2000 | 22:47 | מאת: ד"ר אילן קיציס

הדואר שלי הוא [email protected] - אם את רוצה לכתוב שלא בפורום תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה