HDL נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

02/09/2000 | 16:14 | מאת: אייל

ד"ר נכבד, זה עשרות שנים שאני סובל מ - HDL נמוך למרות טיפול דיאטטי של שנים וטיפול בליפידל - נורליפ - ללא שינוי משמעותי. מחודש 3/2000 התחלתי לקבל טיפול ב - simovil המצב השתפר בצורה משמעותית אבל ה - HDL עדיין נמוך. לפני סימוביל אחרי סימוביל ------------------- -------------------- כולסטרול 207 כולסטרול 148 hdl - 30 hdl - 29 ldl - 87 ldl - 147 היחס: T. Cholestero/hdl=4.93 T.cholesterol / hdl = 7.1 ldl/hdl=2.9 ldl/hdl=7 שאלתי: א) האם מספיק היחס למרות שעדיין לא הגעתי לגבול התחתון של hdl - 35. ב) האם הכדור lipitor טוב יותר מ - simovil לציין שלאחרונה עברתי ניתוח מעקפים ואני פוחד שהעורקים החדשים יסתמו בגלל ה - HDL הנמוך. בברכה, אייל

02/09/2000 | 18:17 | מאת: ד"ר אילן קיציס

שלום שלום לכם לכולכם חזרתי מחול - יה מצויין. תודה רבה לד"ר שוורץ שעשה עבודה מצויינת. ד"ר שוורץ אתה מוזמן להמשיך לכתוב בפורום זה. מתי שאתה חפץ ובכל נושא. שוב תודה לך

02/09/2000 | 18:47 | מאת: ד"ר אילן קיציס

HDL נמוך נקבע גנטית והתרופות מקבוצת הסטטינים (ליפידל סימוסיל ואחרות) מעלות אותו רק באחוזים בודדים. מאידך פיברטים (בזליפ וליפנור) מעלות HDL באחוזים הרבה יותר גדולים. מאידך אם אין לך גורמי סיכון אחרים וה LDL שלך נמוך אני לא הייתי מאוד מודאג. במיוחד שהמספרים שציינת נמוכים אך לא מאוד (מאוד) נמוכים. אין לכן כל צורך להחליף תרופות רק "בריצה" אחרי המספרים הנכונים. העיקר שלא תעשן, שלחץ הדם יהיה תקין ושתעסוק בפעילות גופנית. וכמובן לשמור על משקל גוף נאות. זה אל תדאג יותר מדי תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה