דופק 45

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/04/2001 | 13:02 | מאת: חנה

שלום אני בת 52 ומטופלת בתרופות להורדת לחץ דם : בבוקר לפני האוכל - נורווסק 5 מ"ג ו-וסקייס פלוס 5/12.5 מ"ג . בערב - נורמיטן 25 מ"ג בנוסף , בגלל טרומבוזה ברגל והפלה ספונטנית , אני לוקחת מיקרופירין 100 מ"ג . והומלץ לי לקחת גם ויטמין 200E מ"ג . לחץ הדם שלי בד"כ : 135/85 ודופק 60-56 במצב מנוחה . היום לחץ הדם היה 136/84 והדופק 45 היה גם מקרה שמדדתי דופק 42 . שאלותי : האם הדופק לא נמוך מידי ? ואם לא באיזה דופק להתחיל להיות מודאגת ? מה יכולה להיות הסיבה ? ומה לעשות ? שילוב התרופות בסדר? לדוגמא בויטמין E כתוב שלא מתאים למי שלוקח תרופות נגד קרישה והאם ויטמין E ' יבש ' יותר מתאים ? תודה חנה

12/04/2001 | 21:10 | מאת: ד"ר אילן קיציס

האם הרגשת לא טוב כאשר הדופק היה נמוך??? זה מה שחשוב, כמו כן חשוב לעשות אקג ו/או הולטר לראות שהדופק הנמוך הוא רק "נמוך" אך תקין (ממקור סינוס, שהוא הקוצב הטבעי של הלב) או שמא יש גם הפרעה חולפת בהולכה (עם "בלוק") אשר גורם לדופק הנמוך. לכי לקרדיולוג שלך. אני כן ממליץ לך הולטר תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה