QT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/08/2017 | 12:35 | מאת: אבישי

שלום בן 50. ידוע שנים על PVC VPBS היו תקופות של אפילו אלפים ביום. אקו לב תקין לפני חצי שנה. למדתי להתעלם מזה ולחיות עם זה. עקב חולשה מזה כמה חודשים אני בבירור רפואי. עד כה לא נמצא הסיבה. רופא המשפחה נתן לי בדיקת אק"ג בקופח והבאתי לו לפענוח אמר שתקין. שאלתי אותו אם ה QT שלי חלילה מוארך ואמר שזה משהו שרק קרדיולוגים בודקים ואין סיבה לבדוק. שמתי לב אחר כך שעל האק"ג כתוב באופו ממוחשב heartrate bpm 60 intevals ms: RR:1000 PR:140 QT 398 QTC 398 PP 1000 duration ms QRS 78 AXIS DEG P:80 QRS:82 T:50 רציתי לשאול 1 האם ה QT=398 זה תקין? 2. האם הנתון של ה QT שהוא ממוחשב הוא נתון אמין? 3. באק"ג לפני חודשיים היה לי QT= 358 האם העובדה שזה עלה מ 358 ל 398 זה סימן שה QT מתארך או חסר משמעות? תודה רבה

02/09/2017 | 15:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שני ערכים אלה בגובל נורמה. התקין הוא סביב 350 ל- 440- ועד 460 בנשים. יש וודא שבוצעה חישוב ע,י קרדיולוג ולא להסתמך על הרשום באופן אוטומטי על תרשים אקג.

מנהל פורום קרדיולוגיה