תופעות לוואי של דיגוקסין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/08/2017 | 12:41 | מאת: חנה

אבא בן 83 לאחר אירוע לב קיבל דיגוקסין במשך כחודש , אושפז שוב בבית חולים עם מים בריאות וקוצר נשימה ,בחילות, הקאות ושילשולים - לעיתים בלתי נשלט -מצב כללי ישנוני ואפתי,הפסיקו את הטיפול בתרופה מזה כארבעה חמישה ימים, הרופאים מניחים כי תופעות אלה הינן תופעות לוואי של התרופה, הסימטומים לא נעלמו, האם זהו משך זמן סביר ?האם המצב הפיך? ואם כן תוך כמה זמן יש לצפות לחזרה לתפקוד קודם והעלמות התופעות של בחילות ושילשול?

25/08/2017 | 19:36 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אלה יכולת להיות תופעות של דיגוקסין. יש לגשת לבדיקה דחופה בחדר מיון. לבצע בדקית רו=מת תרופה בדם. בברכה, דר׳ דדשב

27/08/2017 | 05:10 | מאת: חנה

ראשית - תודה על המענה שנית - השאלה הייתה - מה משך הזמן בו אמורות להתפוגג תופעות הלוואי של הרעלת הדיגוקסין? והאם יש לצפות לחזרה לתפקוד קודם

15/09/2017 | 20:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בדך כלל במידה ותפקוד כליתי תיקן - חמש מחציתי חיים של תרופה בגוף, מחזור אחד 36 שעות.

מנהל פורום קרדיולוגיה