טכיקרדיה תנוחתית מספר שאלות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/08/2017 | 01:12 | מאת: יעל

שלום, אני בת 32 עם pots טכיקרדיה תנוחתית. עד היום 7 התעלפויות והרבה תחושת כמעט התעלפויות... הדופק אצלי בשכיבה 65 ובעמידה כעבור 3 דקות 116. העניין הוא שאין לי לחץ דם נמוך ולעיתים ממש מעט גבוה. אני לא לוקחת טיפול תרופתי ורציתי לברר: האם עירויי סלין עם מלח ובנוסף עלייה בצריכת המלח יכולה להעויל בטכיקרדיה ללא צניחת לחץ הדם? במידה וכן,אשמח לדעת כמה מלח עליי להוסיף ביום. האם חוסמי בטא באמת אמורים לעשות שינוי משמעותי? כי אני שומעת מחולים על תופעות לוואי די קשות והרבה חולשה ועייפות שחוסני הבטא עושים וגם ככה יש לי הרבה חולשה ועייפות. והאם בגיל 32 זה פיתרון טוב להתחיל לקחת חוסמי בטא לכל החיים? ושאלה אחרונה,בעמידה ממושכת במעלית קראתי שהמליצו אם מרגישים תחושת לפני התעלפות לשלב רגליים או לכווץ אגרופים. האם זה יכול לעזור גם אם אין צניחת לחץ דם? אני תוהה אם במקרה שלי זה לא עלול להעלות יותר את הדופק ורק להחמיר את התסמינים. תודה מראש

18/08/2017 | 21:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מגוון רב טיפולים פרמקולוגים קיימים היום מבלד חוסמי בטא. עליך להתייעץ עם קרידולוג בעיוץ מסודר ועם נרויולוג. לגבי מלח לא יותר מ- 3 גרם ליום. עיורי saline כן יכול לעזור במקירם מסויימים. תורפה desmopressin אפשרות נוספת. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה