דופק איטי במנוחה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/07/2017 | 21:27 | מאת: גלי

שלום ד"ר זקוקה לעזרתך. לאחר לידה שלישית- 4 שבועות, ניתוח קיסרי ראשון בהרדמה כללית. בדרך כלל בריאה. מאז הלידה פתאום סובלת מדופק נמוך סביב ה40 רק במנוחה- שכיבה או ישיבה. בעמידה עולה ל 100. אושפזתי בסורוקה ובוצעו לי בדיקות של הולטר לב, סיטי חזה, ראש ובטן, בדיקה גינקולוגית וכולם יצאו תקינות. אקו לב תקין מלפני 3 שבועות. למה זה קורה? דופק בסיסי שלי היה 70-80. בלילה הדופק כעת צונח לי ל 36 ואני מודאגת מאוד. האם מוכרת לך תופעה כזו שלאחר לידה ישנה ברדיקרדיה במנוחה בלבד כל כך קיצונית? אני דואגת וזקוקה ליעוץ. האם זה הפיך??? האם זה יכול לעבור לי? אשמח לייעוץ- תודה רבה ויום מקסים

13/07/2017 | 21:08 | מאת: גלי

אציין כי גם לאחר אוכל זה קורה-בעיקר. אני כמעט ולא יכולה לאכול ...אחרי אוכל חשה קשי נשימה ולחץ בפי טבעת ותחושת כמעט עלפון...ודופק נמוך...

15/07/2017 | 14:34 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בלילה דופק 36 באנשים צעירים זה נורמה. עובדה שדופק עולה בעמידה מאמץ מצביע קרוב לוודאי על תוגבת דופק תיקנה. נאי מציע לך להלשים בידקת הולרט קצב לב וגם בלצע בדיקות מעבדה, כולל ספירת דם, משק ברזל בדם ובדיקת תפקודי בלוטת התריס מלאה. לגשת לקרדיולוג. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה