לחץ דם ריאתי ואי ספיקה ימנית קשה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/03/2001 | 12:08 | מאת: מורית

מחבר: מורית תאריך: 14-03-2001 12:00 אני בחורה בת 24 חולת לופוס מזה 10 שנים , סובלת מלחץ דם ריאתי גבוה (מפל לחצים,110 )וכן אי ספיקה ימנית קשה ,טכיקרדיה ותופעת רנו קשה מטופלת בקולחיצין ,קונברטין,פרידניזון ,אימוראן,אלדקטון ,פוסיד ואנהלציות איליופרוסט. ברצוני לדעת: 1.מאחר ואין שיפור מהותי במצבי ,האם ניתן לייעל את אופן הטיפול באמצעים אחרים או שונים? 2.כיצד ניתן להקל על תופעות הלוואי שנוצרות מהאיליופרוסט(כאבי ראש עזים,דופק מואץ, לחץ בחזה ואדמומיות צורבת באיזור הלחיאים והאף? 3.באילו אמצעיים ניתן להקל על כאבי הבטן העזים הנובעים מתופעת הרנו? 4.האם יכול להיות קשר לכאבי הקיבה התכופים שיש לי לתופעה אשר קראתי אודותה שניקראת "קנדידה במעיים" האופיינית לנוטלי תרופות מדכאות חיסון?

15/03/2001 | 18:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני מניח שאת סובלת מיתר לחץ דם ריאתי ראשוני. זאת מחלה מורכבת. את מטופלת על ידי טובי המומחים (לפי התרופות שאת נוטלת), ולכן לא הייתי רוצה להתערב ולהציע, בטח ללא בחינת המקרה שלך לעומקו. אני מציע לך לשאול את כל השאלות הקריטיות האלו את המטפל שלך. וכן לשאול אותו אודות אופציות טיפוליות מרחיקות לכת .... סליחה שלא עניתי לשאלותיך

מנהל פורום קרדיולוגיה