תפילט פריקרדיאלי מינימאלי - מה הפירוש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/05/2017 | 09:35 | מאת: תאו

שלום רב, אני גבר בן 41 עשיתי לפני כשבוע CT בטן ואגן בעקבות כאב בטן בתוצאות ציינו במסקנות שיש תפליט פריקדיאלי מינימאלי אינני סובל מכאבים בחזה לפני כשנה וחצי עשיתי אקו לב והולטר לחץ דם ולב בגלל לחץ דם גבוהה והיה תקין הופעתי לראות את הממצא החדש ב CT\ורציתי לדעת אם זה רציני וצריך מעקב וטיפול מודה לך מאוד להלן תוצאות ה CT ממצאים: סי טי בטן לאחר הזרקת חומר ניגוד במעבר חזה- בטן: ללא תפליט פלאורלי. לא הודגם ממצא ריאתי מוקדי. תפליט פריקרדיאלי מינימאלי. בקע היאטלי קטן. כבד בעל גודל רגיל מרקם הומוגני, ללא ממצא פוקלי. ללא הרחבת דרכי מרה. כיס מרה עם גבולות סדירים. חשד לאבן זעירה. ללא שינויים סביב כיס מרה. ללא הרחבת דרכי מרה. הדגמה רגילה של: טחול, אדרנלים, לבלב. כליות במנח וגודל רגיל עם אפקט קורטיקומדולרי ואקסקריטורי תקינים. שופכנים ללא הרחבה. לא הודגמו בלוטות לימפה פתולוגיות . כיס שתן עם גבולות סדירים. בלוטת הערמונית רגילה. הודגמו דיברטיקולים בסיגמואיד ללא שינויים דלקתיים בשומן סביבם. ללא דיסטנסיה אופטימלית וללא מילוי של קיבה על ידי חומר ניגוד חוסר מילוי של קולון על ידי חומר ניגוד שינויים ניווניים בעמוד שדרה גבי דיסטלי מותני עליון. לא הודגם ממצא גרמי מטיב אחר. בקע מפשעתי קטן משמאל מכיל שומן וזעיר מימין. ; סיכום: 1 .תפליט פריקרדיאלי מינימאלי. 2 .דיברטיקולוזיס של סיגמואיד -ללא תהליך דלקתי. 3 .בקע מפשעתי זעיר דו צדדי -מכיל שומן בלבד. בדיקה מוגבלת להערכת פתולוגיה ב- GI בשל חוסר מילוי אופטימלי של קיבה וקולון על ידי חומר ניגוד.

03/06/2017 | 10:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אתר עוסק בבעיות לב. בוצעה בדיקה שאיננה קראילית תפליט פריקרדיאלי מינימלי על פי רוב מימצא תקין. ניתן הללשים אקו לב. באשר ליתר הדברים עליך לפנות לרופא מפנה/ רופא מטפל/ גסטרואנטרולוג/ כירורג בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה