פריקרדיטיס התלקחות חוזרת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/05/2017 | 17:47 | מאת: אט

אבקש לשאול בני עבר היום התלקחות נוספת של פריקרדיטיס (הראשון היה לפני כחודשיים)הוא אמור לטוס באוגוסט לחו"ל האם כדאי שיבטל את הטיסה או במידה ומצבו ישתפר לא תהיה כל בעיה לטוס אודה על תשובתך. בנוסף ברצוני לשאול בני הוא בן 21 חייל ,לבני הייתה התלקחות ראשונה של פריקרדיטיס במרץ 2017 הוא קיבל איבופן בערכים גבוהים 600x3 ביום והוריד את המינון כל שבוע ב-200 מ"ג + פעמיים ביום קולכיצין 0.5 מ"ג כיום הוא כשבועיים לאחר שהפסיק לחלוטין עם האיבופן והדלקת חזרה האם מניסיונך כדאי לנסות נקסין כי לי בעבר גם היה פריקרדיטיס והתחילו לי עם איבופן וכל פעם היתה התלקחות חדשה עד שעברתי לנקסין ונרפאתי לחלוטין מה דעתך

20/05/2017 | 09:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא ניתן לדון לגבי טיסה באוגוסט כאשר אנו במאי. עליו לגשת לבדיקה מסורת אצל קרדיולוג עם כל החומר שבידיו. חזרות שיכחות עלולת לעיתים להיות בעיקובת טיפול לא מלא. לעיתים יש צורך ליטול לשמששל כולכיצין תקופה יחסית שממכת, יותר מחצי שנה. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה