לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/05/2017 | 19:25 | מאת: גלעד

שלום בן 46 לפני 4 שנים לאחר זיהום בשיגלוזיס המשיכו כאבי בטן לאורך חודשים והתחלתי לרדת במשקל. בתחילה אמרו לי שזה IBS אבל רק בשנה האחרונה בעקבות בדיקות מקיפות יותר אמרו לי שמדובר ב מחלת קרוהן של המעי הדק. ב 4 שנים ירדתי מ 60 קילו ל 50 קילו בלבד גובה 1.78 BMI=16 והגרוע יותר הוא שמזה שנתיים! כדי להמנע מכאבי בטן לא אכלתי פירות ירקות אגוזים וכו' אלא רק הדברים הבאים : לחם רגיל ביצים ועוף. כמו כן לא לקחתי מולטי ויטמין כי זה גרם לתגובה לא טובה. רק עכשיו אני מתחיל טיפול שיעזור לשקם. מזה כשבועיים לחץ הדם שלי ירד מאוד. מרמות של כ 120-70 בד"כ פתאום לחץ הדם שלי כל הזמן על כ 95-55 ויורד גם ל 90-50. אני מרגיש חלש ודיזי. עשיתי אק"ג השבוע יצא תקין. אקו לב לפני 5 חודשים תקין. בדיקות דם השבוע - ספירת דם תקינה המוגלובין 13.3, כימיה תקינה אלקטרוליטים תקינים. סוכר מעט נמוך 74 בצום. CPK השבוע תקין. קראתי שתת משקל ותזונה עלולים לגרום לפגיעה בשריר הלב במסתמים ועוד. 1. האם זה סביר שהלב שלי נפגע מהתת משקל ותזונה הממושכים מאוד? מצד שני אק"ג תקין ואקו לב לפני 5 חודשים תקין. 2. איך אפשר לדעת אם התת משקל ותזונה הממושכים גרמו לי נזק ללב? 3. אם חלילה נגרם נזק האם זה הפיך? תודה רבה

13/05/2017 | 11:59 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. באם אובחנת עם בעית לב כל שהי? יש לך תלונות? עברתה בדיקות קרדיאליות מעבר לאקו לב? אקו לב לדבריך תקין. זה די שולל פגיעה בתפקוד הלב או המסתמים. במידה ויש לך תלונות ובכל מקרה במידה ואתה מסופק, עליך לפנות להתייעצות מסודרת אצל קרדיולוג. תודה. דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה