Left Anterior Fascicular Block

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/05/2017 | 20:05 | מאת: מ.ט.

שלום רב, השבוע הגעתי לרופא המשפחה בעקבות התקף פאניקה שליווה אותי יום שלם. הרגשתי שמשהו איתי לא בסדר ובפרט הרגיש לי שהדבר קשור בלב או בלחץ הדם. (הרגשה של איבוד מציאות, לחץ בחזה ובראש, הרגשת חנק והרגשה של עילפון). לאחר בדיקת אק"ג קיבלתי הפניה לקרדיולוג עקב התיאור הבא: Sinus rhythm 72/min abnormal left axis deviation left anterior fascicular block T abnormality in high lateral leads יש לי הפניה לעוד כחודשיים לקרדיולוג המדובר, עד אז, האם אפשרי להסביר לי במה מדובר בערך? מה מידת הסיכון? סוגי טיפול? והאם יש קשר להתקפי פאניקה? תודה רבה מראש! מ.ט.

13/05/2017 | 12:03 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. מימצא על פי רוב לא בגדר נרומה, לעיתים באנשים עם משקל יתר יכול להיות בגדר נורמה. בכל מקרה קרדיולוג חייב לעבור על תרשים אקג או רופא משפחה. לא לסתמך על הרשום באופן אוטומטי על התרשים. תודה. דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה