תוצאות בדיקת מאמץ ואקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/03/2017 | 19:16 | מאת: שלי

לחץ דם ראיתי, מה נורמלי ומה חריג ? להלן תוצאות בדיקת אקו לב: Normal lv size -dd 49, mm-- sd= 31 mm Normal systolic function -ef= 60% Normal diastolic fanction --e/a=1,4-ee'=8 No lvh --ivs 11 mm --pw 10 mm No wall motion abnormalities Normal la size-area 17 cm 2 Normal rv size and funcion -tapse 22 mm Normal ra size area 14 cm 2 Mild mitral regurgitation Mild tricuspide regurgitation Moderate pulmonary hypertension -49 mm hg spap אציין כי אני סובלתמלחץ דם גבוה ומקבלת כדור לוסרדקס 12.5 מיליגרם. כמו כן אובחנתי לפני מספר שנים בדלקת מפרקים ראומטיק טרייטיס (או איך שלא אומרים את זה) מקבלת מטוטרקסט 7 כדורים. האם הבדיקה שלי תקינה ? הבנתי כי יש לי לחץ דם ראיתי קצת מוגבר. אודה לתשובתך.

10/03/2017 | 21:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. לב תקין. לא תיקן - יתר לחץ ריאתי, ייתכן במסגרת אטריטיס. יש לפנות להערה של יתר לחץ ריאתי. בברכה, דר׳ דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה